Категорија...

Ветувања: Авиосообраќај

Охридскиот станува аеродром на евтини летови

ВЕТУВАЊЕ: Охридскиот аеродром ќе го промовираме во low-cost аеродром, односно аеродром за нискобуџетни компании, кои ќе нудат евтини летови за бројни атрактивни дестинации. ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Ветувањето на СДСМ дадено во „Планот за…

Спортската сала во училиштето во с. Балиндол, гостиварско, не е изградена

Ветување: Изградба на спортска сала во с. Балиндол, гостиварско. (Рок - до крај на мандатот, т.е. до мај 2017) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Кандидатот на Демократската унија за интеграција (ДУИ) за градоначалник на општина…

Гостивар доби пречистителна станица за вода

Проект: Довршување на пречистителната станица за градот Гостивар, (Гостивар); Вредност: 12 милиони денари; Рок на реализација: 2014 г.; ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Изградбата на пречистителната станица за Општина Гостивар веше ветена…

Асфалтиран патот Арачиново – Грушино

Ветување: Асфалтирање на патот Арачиново-Грушино (Изборна платформа на Демократската унија за интеграција за изборите во 2014 година, Рок 2015 година) ОБРАЗЛОЖЕНИЕ: Aсфалтирањето на патот кој што го поврзува село Грушино со…

„Не слета“ новиот систем за воздухопловна навигација

ПРОЕКТ: НАБАВКА, ИНСТАЛИРАЊЕ И ТЕСТИРАЊЕ НА НОВ ATM (AIR TRAFFIC MANAGEMENT) СИСТЕМ, ВКЛУЧУВАЈЌИ И ТЕХНИЧКО-ОПЕРАТИВНА САЛА ЗА НЕГО ATM-системот е примарен систем преку кој се остварува основаната услуга на М-НАВ, т.е. давање…

Доцни новиот Моде-С секундарен набљудувачки радар

а) Набавка, инсталација и пуштање во работа на нов Моде-С секундарен набљудувачки радар (Mode-S Enhanced Surveillance Ground Station Implementation) со кој ќе се замени постојниот радарски систем Томсон, а наедно значително ќе се…

ВМРО-ДПМНЕ: Програма за воздухопловна безбедност

Воздухопловната безбедност како врвен приоритет. Ќе се интегрираме во единствено европско небо. Ќе усвоиме национална програма за воздухопловна безбедност, чија основа цел е унапрадување на политиката на безбедност, проценката на ризикот,…

ВМРО-ДПМНЕ: Зголемување на платите во администрацијата

Платите на учителите, здравствените работници, полицијата, војската, културните работници и јавната администрација, на 1 октомври 2008 ќе се зголемат за уште 10%, а на 1 октомври 2009 за дополнителни 10%. Вкупното зголемување на платите со…