Стевчо Јакимовски: Приоритети

Градоначалникот Стевчо Јакимовски во својата предизборна програма за периодот 2009-2013 има наведено 36 (триесет и шест) проекти како приоритетни. Според анализата на Вистиномер, од овие 36 приоритетни проекти: 1 (едно) е неконкретно, 5 (пет) се делумно исполнети, 12 (дванаесет) се неисполнети, а 18 (осумнаесет) се исполнети.

Стевчо Јакимовски
Локални избори 2013

КАНДИДАТ:
СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ

ПЕРИОД:
2009-2013

ОБЛАСТ:
ПРИОРИТЕТИ

РЕЗУЛТАТИ:

Стевчо Јакимовски: Приоритети во изборна програма 2009-2013
Кликни на фотографијата за поголема верзија

ОБРАЗЛОЖЕНИЕ:

Градоначалникот Стевчо Јакимовски во својата предизборна програма за периодот 2009-2013 има наведено 36 (триесет и шест) проекти како приоритетни. Според анализата на Вистиномер, од овие 36 приоритетни проекти: 1 (едно) е неконкретно, 5 (пет) се делумно исполнети, 12 (дванаесет) се неисполнети, а 18 (осумнаесет) се исполнети.

Според овие бројки исполнетоста на приоритетните ветувања на градоначалникот на општина Карпош се: 2,8% неконкретно, 13,9% делумно исполнето, 33,3% неисполнето и 50% исполнето.

ПреземиПреземи ја целосната анализа од областа „Приоритети во изборната програма 2009-2013“

 

Оценето од: Ивана Петкуќеска

Сите коментари и забелешки поврзани со овој и другите написи на Вистиномер, барањата за корекции и појаснувања, како и предлозите за проверка на изјавите на политичарите и ветувањата на политичките партии, можете да ги доставите преку овој формулар

Оставете реакција