Browsing Tag

Јосип Броз Тито

Вест за откриениот сеф на Јосип Броз Тито стара 9 години, се објавува како да е нова

Објава на Фејсбук во мај годинава, тврди дека е отворен сефот на поранешниот претседател на СФРЈ, Јосип Броз Тито, и отрива што имало внатре, а Вистиномер откри дека веста е стара речиси 10 години, односно објавена е во македонски медиуми…

Контраспин: Само Захариева гледа равенство меѓу Тито и Хитлер!

Историските факти говорат дека Јосип Броз Тито бил организатор и го предводел партизанското движење во Југославија од 1941 година до крајот на Втората светска војна. Несомнено дека неговото владеење беше недемократско, имаше слабости и може…