Browsing Tag

Ацо Колевски

Етички кодекс: Се удира ли по транспарентоста на јавно обвинителската професија?

Советот на јавни обвинители се соочи со низа критики откако беше усвоен новиот Етички кодекс на јавни обвинители, којшто до ден денес не е променет. Дел од експертската и стручната јавност оцени дека во овој кодекс се содржат низа одредби…