Browsing Tag

Аднан Ќахил

Аднан Ќахил

  На 31.05. 2017 година Аднан Ќахил е избран за министер без ресор во Владата на Република Македонија. ПРИВАТЕН ЖИВОТ Аднан Ќахил е роден на 03.02.1960 година  во Скопје. Зборува турски, македонски, англиски и албански…

Ќахил: Владата на Груевски со години ветува изградба на Турскиот театар, но ништо од тоа

Лидерот на Партијата за движење на Турците во Македонија, Аднан Ќахил во разговор за 24 Вести, во врска со исвиркувањето на премиерот, Никола Груевски во салата „Борис Трајковски“, на прославата на националниот ден на Турција, изјави дека…