Browsing Tag

Алберт Бурла

Не е точно дека директорот на „Фајзер“ и вработените на ЦДЦ не се вакцинирале против ковид

Во постот е објавено старо видео кое е извадено од контекст, исечено во момент кога директорот на „Фајзер“, Алберт Бурла вели дека има 59 години и дека е здрав, а за него не се препорачува вакцина. Но,  оваа негова изјава е дадена на самиот…

Директорот на „Фајзер“ е целосно вакциниран уште во март оваа година

Не е точно дека директорот на „Фајзер“, Алберт Бурла сега во ноември откажал службено патување во Израел, зашто не бил вакциниран. Вистината е дека Бурла на почетокот март морал да го откаже патувањето за Израел, бидејќи тогаш не бил…

Директорот на „Фајзер“ не бил уапсен на 5 ноември оваа година

Во постот што се шири на Фејсбук, а кој се повикува на текст објвен на сајтот „Тhe Conservative Beaver“, се тврди дека директорот на „Фајзер“ е уапсен на 5 ноември во неговиот дом во Њујорк. Написот е објавен истиот ден кога директорот на…