Browsing Tag

Амазон

Лажно се нудат Дајсон правосмукалки за 120 денари

Постот го злоупотребува името и логото на американската онлјан продавница Амазон и е единствената објава на лажната Фејсбук-страница Добар шопинг. На официјалната страница - Амазон.ком не постои правосмукалка за 120 денари, а…

Измама: Не се продава правосмукалка за 120 денари

Во постот се злоупотребува името и логото на Амазон, една од најголемите светски компании за е-трговија со седиште во САД. На официјалната страница на Амазон.ком најевтиниот модел на правосмукалката Duson V11 која се нуди во објавата на…

Авторка на книги за готвење лажно тврди дека со ПЦР тестот се вметнува чип

Tестирањето за ковид -19 не вклучува собирање на примероци од крв, како што се тврди во постот на Фејсбук. ПЦР тестот се прави со земање на брис, што претставува стапче со памучен врв. Стапчето се става во носот и во грлото, процедура која…