Browsing Tag

Англија

И мерките за заштита од птичји грип во Велика Британија, ставени во „барабанот“ конспирации за СЕФ

Не е вистина изнесеното во објавата дека Светскиот економски форум ,,повторно се измислува птичји грип". Ваквата теорија на заговор се пласира во услови кога СЗО предупредува дека ширењето на птичјиот грип е глобална грижа. Конспиративната…

Англија не се откажува од 15-минутни градови, проект за раззеленување, а не за контрола

Објавата се должи на тероии на заговор и е невистина. Зашто и Концептот на 15 минутни градови е исто така комплетно неповрзан со камерите и казните кои што се споменуваат во постот кој го рецензираме.

Не е точно дека на повидок е нова пандемија на птичји грип

Двајца работници на фарма во Англија беа позитивни на птичјиот грип, но ниту еден здравствен претставник не посочил дека тоа претставува почеток на нова пандемија. Велика Британија не потврдила дека тоа е почеток на нова пандемија, ниту пак…

Не постои Јасмина од Тетово, која јадејќи „турски ориз“ ослабела 23 килограми за два месеца

На фотографиите споделени во постот не е Јасмина од Тетово, туку е прикажана Шерил Блајт триесет и три годишна жена од Есекс, Англија. Во текстот објавен во „Индепендент“ пред цели 7 години, односно во 2015 г., таа раскажува дека започнала…