Browsing Tag

АРСМ

Министерството за одбрана не вработува војници за да ги испрати во Украина

НАТО не е во војна со Русија и не испраќа војници на фронтот во Украина, а Армијата на Република Северна Македонија учествува единствено во НАТО и ЕУ мисии и вежби.Тоа е манипулација и лага која свесно ја туркаат поддржувачите на руската…

Не е точно дека министерката Петровска прави список за мобилизација на војници во Украина

Вистиономер праша во Министерството за одбрана  дали е точно дека министерката Петровска подготвува список за мобилизација на војници во Украина, како што тврди постот,  оттаму ги демантираа ваквите информации. „Неточно е тврдењето дека…

Петровска негира дека имала проблем да обезбеди војници за борбените групи на НАТО во Романија и…

За изнесените тврдења во објавата, дека наводно имало притисок од НАТО офицери на САД врз министерката за одбрана, Славјанка Петровска поради тоа што наводно не можела да обезбеди илјада војници од АРМ да се вклучат во Бугарија и Романија,…