Browsing Tag

астероид

Астероидот Апофис нема да ја удри Земјата и нема да предизвика апокалипса

На официјалната веб-страница на НАСА пишува дека овој астероид е откриен пред 17 години, во јуни 2004 година и дека според нивните пресметки тој на 13 април 2029 најблиску ќе и се приближни на планетата Земја на далечина од приближно 40.000…

Без паника, астероидот 1998 OР2 нема да ја уништи планетата

Acтepoидот 52768 или попознат како астероидот 1998 OР2 веќе помина покрај Земјата и тоа уште во април минатата година, на оддалеченост од 6,3 милиони километри. Според проценките на НАСА, овој астероид повторно ќе помине близу Земјата во…