Browsing Tag

аукција

Монтирано видео дезинформира дека германска аукциска куќа организира уништување на руска уметност

Постот шири невистини и споделува монтирано видео во коешто се злоупотребува брендот и кредибилитетот на телевизијата Еуроњуз. Еуроњуз  објави соопштение  дека видеото е лажно и дека не е графички обработено од самата телевизија,  а…

Недоследности и популизам околу „Мерцедесот“

Одлуката која што ја донесе Владата на својата 57 седница во врска со стопирањето на продажбата на „Мерцедесот на Груевски“, е недоследна и е последна епизода во сторијата која сè повеќе се користат и популистички манири