Browsing Tag

аутизам

Не е точно дека Амишите не се вакцинираат и не заболуваат од болести

Студии покажуваат дека Амишите не се во потполност невакцинирани. Исто така, има студии и пракса која покажува дека тие заболуваат од болести, иако во помал обем отколку останатиот дел од популацијата, најверојатно поради нивниот начин на…

Антиваксерска објава шири невистини дека се прави геноцид врз децата

Не постојат медицински и научни докази кои ги поврзуваат вакцините со појавата на аутизмот кај децата. Наспроти тоа, има медицински докази дека вакцините заштитуваат и спречиле да се искоренат многу болести во минатото. Во последните години…

Антиваксерска објава со куп невистини обвинува за сатанизам

Вакцините не содржат графен оксид, чипови, антифриз, не ја менуваат ДНК на личноста, ниту пак, некој ги условува граѓаните да примат вакцина, туку тоа е резултат на добра волја на граѓанинот кој сака да се вакцинира. Во објавата се изнесува…

Антиваксерска објава неточно ги поврзува вакцините со аутизмот

Објавата ја шири добропознатата антиваксерска теорија која без никакви докази тврди дека вакцините се штетни за децата. Не постојат никакви медицински и научни докази кои ги поврзуваат вакцините со аутизмот. Во последните години има…

Објава полна со теории на заговор шири невистини за етничко чистење на православни

Никој не нè труе и убива со прскање отрови, со вакцини, лекарства и ГМО храна. Тврдењата за такво нешто изнесени во објавата не се поткрепени со никакви факти и докази. Но, затоа има медицински факти и докази дека не постојат „кемтрејлс“ и…

Мета факт: Дневниот центар за деца со аутизам во Кочани остана само предизборно ветување

Photo by Sandy Millar on Unsplash Откако стапи на функцијата градоначалник на Општина Кочани, Љупчо Папазов повеќе ниту еднаш не го спомена Дневниот центар за деца со аутизам Не е изграден Дневниот центар за деца со аутизам со Кочани што…

Амишите се вакцинираат и не се поштедени од канцер или аутизам

Стив Кирш, кој говори во видеото од постот, самиот за Асошиејтед Прес кажал дека за неговото излагање пред сенатот во Пенсилванија немал најдено какви било медицински студии, туку само го кажал своето лично искуство дека меѓу Амишите не…

Не е точно дека не постојат аутистични деца кои не се вакцинирани

Не постојат докази кои го поврзуваат појавувањето на аутизам кај децата и вакцините. Истражувањата покажуваат дека децата со аутизам и нивните браќа и сестри примиле помалку вакцини во споредба со остатокот од земјата или воопшто не биле…

Неверодостојна приказна за дете со аутизам, се користи за да се собираат лајкови на Фејсбук

Во написот пишува дека мајката и девојчето со аутизам сакале да се симнат на постојката пред главна пошта, меѓутоа, спротивно на изнесеното, автобусот број 23 на ЈСП воопшто не поминува кај главната пошта.