Browsing Tag

автомобил

Ако не вклучите клима во автомобил висока парична казна е можна во Британија, не во С. Македонија

Корисниците на социјалните мрежи во земјава можат да бидат доведени во заблуда, мислејќи дека им следуваат огромни парични казни ако не го вклучат клима уредот во автомобилот. Во објавата што ја рецензираме се пропушта контекстот, бидејќи…

Стара фотографија од Нов Зеланд прикажана како нова од Охрид

Нашата проверка покажа дека фотографијата, на која се гледа тркало од автомобил на паркинг, со прикачена т.н. канџа, првпат се појавила на социјалната мрежа Твитер во 2016 година и дека според описот, истата е направена е во Нов Зеланд, а…

Со лажна наградна игра се злоупотребува името на автомобилскиот бренд „Ауди“

Станува збор за лажна Фејсбук страница, во која е злоупотребено името на „Ауди“ со цел да се генерира голем сообраќај и популарност на споменатата ФБ страница. Компанијата „Порше Македонија“, која го застапува автомобилскиот бренд „Ауди“,…

Со лажна Фејсбук страница на „Шкода“ се лажат корисниците на Фејсбук дека може да добијат нов…

Фотографиите од наводните „победници“ на оваа „наградна игра“ се неавтентични, како што и официјално демантира „Шкода“. Страницата што ја објавува наводната наградна игра е нова и единствените содржини што се споделуваат на неа се за…

Фотографијата од наводен ,,невидлив автомобил” е само мамка за кликови

На фотографијата којашто се споделува на Фејсбук не се наоѓа никаков невидлив автомобил, туку има рефлексија на сончеви зраци, односно ,,огледало ефект" кој се појавува под одреден агол и може да се забележи кај секој понов автомобил што…

Има разлика меѓу напукната и распукана шофершајбна

Видеото внатре во написот нема врска со тоа што го тврди постот. Видеото нуди решение како да се поправи шофершајбната која е мaлку напукната. Меѓу пукнатината прикажана во видеото и целосно распуканата шофершајбна на фотографијата во…