Browsing Tag

авторитарно владеење

Ивица Боцевски: Владеењето на Груевски е авторитарно, мешавина од системите на Берлускони, Чавез и…

Ова (владеењето на  Груевски – н.з) е друг тип на авторитарно владеење. Ова дури сега почнува да се опишува во теоријата. Имено, покрај тоа што демократските политичари ги користат модерните техники за промоција на своите цели, и…