Browsing Tag

бесконтактен топломер

Епифизата на децата не е афектирана од бесконтактен топломер!

Рецензираме објава на Фејсбук во која се тврди дека на децата им се мери телесната температура со дигитален топломер, затоа што на тој начин се таргетира епифизата која е ,,чакра односно центар за комуникација со повисоките сфери”

Мерењето температура на чело не влијае на епифизата и нема врска со ,,третото око”

Директорот на Клиниката за неврологија, доктор Иван Барбов за „Вистиномер“ изјави дека со топломер не се влијае на ниеден начин на пинеалната жлезда односно на епифизата, која што лачи мелатонин.  Оваа жлезда продуцира хормон мелатонин. На…