Browsing Tag

Бионтек

Лага е дека вакцината против ковид-19 била создадена пред појавата на пандемијата

Постот што го рецензираме неосновано шири дезинформации дека вакцината против ковид-19 била направена пред појавата на пандемијата на коронавирус. Ова не е точно, а тоа го потврдуваат фактите. Вирусот ковид-19 беше идентификуван од…

Не е точно дека никој во „Фајзер“ и „Бионтек“ не се вакцинирал против ковид

Изјава на доктор Угур Сахин, еден од основачите на компанијата „Бионтек“, дадена на крајот на 2020 година,  е злоупотребена во постот за лажно да се тврди дека вработените и сопствениците и директорите на „Фајзер“ и „Бионтек“ не се…

Фајзер и Бионтек не почнале да ја произведуваат вакцината против ковид-19 уште пред пандемијата

На 17 март 2020 година, Фајзер и Бионтек првпат се здружуваат за да создадат потенцијална ковид вакцина, а не пред да почне пандемијата, како што лажно се тврди во постот што го рецензираме. На официјалната страница на Фајзер и низа…

Четворицата починати за време на тестот на Фајзеровата вакцина, примиле раствор од сол и вода, а не…

Манипулативна објава на Фејсбук, полна со невистини и непотполни информации, креира лажна слика дека вакцината против Ковид-19 е небезбедна и на тој начин може да ја одврати популацијата од намерата да се вакцинира Тенденциозен и…

Вакцината на „Бионтек“ не е сатанистичка, оваа компанија и претходно била добростоечка

Пандемијата со коронавирусот не е лажна, во неа животот го загубија 1.58 милиони луѓе. Сопственикот на БионТек, доктор Угур Сахин, уште во 2016 година со својата сопруга, ја продале нивната фирма „Ганимед Фармасутикалс“ за 1.6 милијарди…