Browsing Tag

борци

Нема информации дека во Украина се борат 79 платеници од РСМ

Не е точна изјавата на руското Министерство за одбрана дека од почетокот на руската агресија во Украина се убиени дваесет платеници од Северна Македонија, а дека во Украина да се борат вкупно 79 платеници од РСМ. Зоран Апостолоски од…

Ветеранот од НОВ Стојановски е роден во 1923, а не во 1938 година

На посетена Фејсбук страница е објавена груба дезинформација која е воедно и навредлива за учесниците во антифашистичкото ослободително движење од Втората Светска Војна, со тоа што невистинито е претставена возраста на сегашниот претседател…