Browsing Tag

бренд

Името на брендот Пепси не е поврзано со Израел

Името на пијалокот Пепси не е кратенка од „Платете до последен цент, спасете го Израел". Објаснувањето за оваа кратенка е урбан мит. Со купувањето на Пепси, потрошувачите не поддржуваат убивање Палестинци. Главните акционери на ПепсиКо,…

Меган Маркл не носи кошула изработена кај нас

Постот шири невистини дека Меган Маркл носи кошула од македонски бренд кој се рекламира онлајн.  Фотографијата која е искористена во постот е преземена од модното списание „Вог“ во Велика Британија, каде што е објавена уште на 8 јули 2020…