Browsing Tag

брод

Со стара фотографија од ирански брод во пламен се илустрира потонувањето на крстосувачот Москва

Фотографијата којашто е искористена во постот за да се претстави потонувањето на крстосувачот Москва, е стара и неповрзана со руската инвазија на Украина. Таа потекнува од јуни 2021 година од потонувањето на иранскиот брод во Оманскиот…

Како македонските и српските медиуми заедно го потонаа американскиот воен брод „УСС Детроит

Државната информативна агенција МИА деновиве пласишраше неточна информација дека „воениот брод „Фридом УСС Детроит“ потонал во западниот дел на Атлантикот“. Меѓутоа станува збор за нешто сосема друго.  Не потонал „Фридом УСС …