Browsing Tag

бруто-плата

Максималната граница за плаќање придонеси не е укината, туку поместена

Во програмата со која СДСМ излезе на предвремените парламентарни избори во декември 2016 година, „План за живот во Македонија“, вети укинување на максималната горна граница за плаќање на придонеси на плати. Ова изборно ветување на…