Browsing Tag

Буча

Манипулација е да се тврди дека мртвите тела во Буча се инсценирани

Тврдењето дека мртвите во Буча се исценирани се базира на фотографија на која се гледаат оштетени неколку автомобили и едно оклопно возило, а во позадина, наводно прозорците на околните згради биле неоштетени. Фотографијата не е можно да…

На видеата од Буча, Украина, нема инсценирани тела кои мрдаат

На споделуваното видео, наместо „труп кој ја помрднува раката", се гледа дамка на стаклото на автомобилот. Раката е непомрдната исто како и починатото тело на асфалтот, меѓутоа дамката на стаклото се помрднува, во исто време како што се…