Browsing Tag

чај

Папиломи и паразити не се лекуваат со чај

Од Институтот за јавно здравје велат дека паразитите се докажуваат во точно утврдена медицинска дијагностичка процедура по претходна симптоматологија, не е точно дека ги имаат сите луѓе и се докажуваат микроскопски, серолошки или со ПЦР…

Измислен доктор рекламира нерегистриран лек за чистење на крвни садови

Ликот на докторот кој се споменува во текстот споделен во објавата е целосно измислен.Ова е типична онлајн измама која неетички го користи страдањето на луѓето кои имаат здравствени проблеми за да купат наводен лек и да потрошат еден куп…

Со злоупотребени фотографии и измислени лекари се рекламира чај што „лекува“ седум болести

На фотографијата којашто се споделува во постот е познатиот кардиохирург, научник, претседател на  Бакулев медицински истражувачки центар за кардиоваскуларна хирургија  во Москва, Лео Антонович Бокерија. Неговата фотографија е злоупотребена…

Професорот Пановски не рекламира никаков лек против паразити

Не  е првпат на социјалните мрежи да се појавуваат лажни реклами за одредени препарати кои ги нудат измислени лекари или се злоупотребуваат имињата на еминентни доктори. Овојпат на мета е познатиот македонски епидемиолог д-р Пановски кој…

Со лажно рекламирање, чај се претставува како „сертифициран лек против паразити”

Чајот го нема во регистарот за лекови и медицински средства на МАЛМЕД, односно не е регистриран. Дополнително, според дефиницијата за тоа што е лек, чаевите не влегуваат во оваа категорија дури и кога би имале такви супериорни…

Стар трик на интернет со измама за продажба на скап чај против простатитис

Ваква рекламна содржина за продажба на чај против простатитис кружи на интернет на повеќе јазици. Во македонската верзија докторката се вика Камелија Радулевска, претставена како најдобриот специјалист од Клинички институт за лекување на…