Browsing Tag

Чернобил

Вистината за Чернобил: Како да се види слоновата нога?

Во случајот на радијацијата од Чернобил постои и втор чин – по создавањето на т.н. саркофаг, по несреќата во април 1986 година, бил откриен нов извор на можно озрачување на околината и тоа дури осум месеци подоцна, во декември таа…