Browsing Tag

чоколада

Киндер не користи инсекти како состојка во чоколадниот производ „Шокобонс“

Кога внесувате производ со шелак, не јадете бубачка. Јадете производ кој потекнува од супстанца која се произведува природно и која се користи со години, целосно безбедна, а прехранбената индустрија никогаш не ја криела на опаковките,…

Не е вистина дека белгиските чоколадни рачиња се поврзани со тиранијата на Леополд

Приказната за овој традиционален десерт во Белгија не е поврзана со Леополд ниту со Брисел. Станува збор за чоколадни карактеристични за друг град во Белгија, а тоа Антверпен. Легендата за овие чоколади вели дека некогаш постоел моќен џин…

Прислушувани разговори – сет 6: „Ние сме лудаци. Ние трошиме на чоколада а немаме леб дома.“

Дузината разговори меѓу министрите Јанкулоска и Ставрески откриваат колку и самите тие се незадоволни од владеењето на ВМРО-ДПМНЕ и коалицискиот партнер. Од нив дознаваме и за криминали на различни функционери на власта и за тоа колку…