Browsing Tag

д-р Адурим Фазлиу

Малку вакцинирани во Гостивар. Д-р Фазлиу: потребна е сензибилизација и дејствување на институциите

Според здравствените експерти бројот на вакцинираните лица во општина Гостивар не е задоволителен. До денес во овој град вакцинирани се 29,9 проценти од граѓаните, бројка која е далеку од колективниот имунитет. Според лекарот Адурим Фазлиу…