Browsing Tag

д-р Александра Георгиева

Дезинформациите се исто толку опасни како и пандемијата КОВИД-19 (ВИДЕО)

Во текот на 2021 година се заостри дезинформациската кампања (инфодемија) поврзана со пандемијата на вирусот Ковид-19 на социјалните мрежи во целиот свет, а пак на локално ниво, само тимот на платформата за утврдување факти Вистиномер.мк…

ЗЛС: Лекарите кои шират дезинформации треба да бидат санкционирани согласно законот

Штетата што дезинформациите ја нанесуваат врз јавното мислење е многу поголема кога истите потекнуваат од здравствените професионалци. Ширењето на дезинформации за пандемијата со Ковид-19 од страна на медицинскиот персонал претставува едно…