Browsing Tag

дарители на крв

Крводарителите и натаму се ослободени од партиципација во јавното здравство, како и пред пандемијата

Објавата е дезинформација со најверојатна цел да шири говор на омраза по етничка и политичка основа. Зашто ослободувањето од партиципација во јавните здравствени установи за крводарителите со над 10 дарувања продолжува како што било и е…

Вакцинираните против ковид-19 смеат да донираат крв после неколку недели

Не е вистина дека оние кои се имунизирале, не смеат да донираат крв, како што тврди оваа објава на Фејсбук. Во Македонија дефинитивно не е забрането  оној кој се вакцинирал и кој прележал ковид, да донира крв. Не е забрането ниту да дарува…