Browsing Tag

Дарко Костовски

Мета факт: Младите од скопски Бутел не добија културен центар до денес

Мета.мк го пребара и општинскиот веб-сајт на Бутел, но не успеавме да најдеме информации за активности на младинскиот културен центар, ниту пак информации за тоа дека е формиран и дека функционира Градоначалникот на Бутел, Дарко…

Дневна доза патриотизам за бранителите од 2001 година и од СДСМ и од ВМРО-ДПМНЕ

Годинава, исто како и секоја година во август во изминатите над две децении, главните македонски партии на политичката сцена во земјава испукаа неколку комуникациски куршуми при одбележувањето на трагичните настани во месноста Карпалак и…

Мета факт: За уредување на речното корито на Серава во Бутел засега има само основен проект

Пинтскрин од изработената проектна документација за идниот изглед на речното корито на Серава објавена од градоначалникот Дарко Костовски на 29 мај 2023 годинар Изработката на основниот проект е завршена, така што преостанува и практичното…

Почна изградбата на училиштето во Визбегово

За време на предизборната кампања за локалните избори кои се одржаа на 17 октомври минатата година, градоначалникот на Бутел, Дарко Костовски вети изградба на ново основно училиште во Визбегово. Реализацијата на ова негово ветување  е во…