Browsing Tag

Деве Баир

Не е точно дека на Деве Баир биле запленети три камиони со оружје и дека преминот бил затворен

Според МВР, на 31 јануари воопшто немало затворање на граничниот премин Деве Баир, ниту пак, заплена на три камиони со оружје. Од МВР за Вистиномер изјавија дека станува збор за целосно лажна вест

Бугарија не дозволува влез на Македонци и со негативен ПЦР тест, но не на сите граничните премини

Постот, пласирајќи наслов дека Бугарија не дозволува влез за Македонци, дури и со негативен ПЦР тест, создава погрешна слика во јавноста. За влез во Бугарија Македонците мора да се упатат на граничниот премин Деве Баир и со себе да носат…

Неточна објава за запленувањето на бугарски книги шири омраза Фејсбук

Царината не ги запленила книгите од патриотски причини, како што тврди Фејсбук објавата, туку поради тоа што увозот не бил согласно законот. За ова имаше и реакција и од Царината, во која се вели дека проблемот е што книгите, иако биле…