Browsing Tag

девојка

Неверодостојна приказна за дете со аутизам, се користи за да се собираат лајкови на Фејсбук

Во написот пишува дека мајката и девојчето со аутизам сакале да се симнат на постојката пред главна пошта, меѓутоа, спротивно на изнесеното, автобусот број 23 на ЈСП воопшто не поминува кај главната пошта. 

Нема докази дека вакцината против ковид предизвикала сарком, од кој починала девојка

Нема докази дека вакцината против ковид-19 предизвикала сарком, од кој починала девојката чиј смртен случај е наведен во постот. Саркомот е карцином во сврзното ткиво, не се знае што го предизвикува. Има ризик фактори, но меѓу нив не се…

Нема докази дека загинала првата жена борбен пилот во Украина

Ниту украинската војска ниту официјалните органи на Украина немаат споменато ништо за смрт на жена пилот. Официјалните медиуми, исто така, немаат споменато дека загинала првата жена борбен пилот во Украина. Нашата проверка покажа дека на…

Сител не емитувала приказна за прилепчанец кој ја оставил девојката, откако одбил да конвертира во…

На телевизија „Сител“ не постои содржина којашто се однесува на наводен анонимен прилепчанец чија девојка муслиманка абортирала, откако тој одбил да ја прифати исламската религија. Главната уредничка на „Сител“, Славица Арсовска за…

Тенисерот Димитров, а не вицепремиерот Димитров, има нова девојка Русинка

Објава на социјалната мрежа Фејсбук  намерно шири дезинформации, пласирајќи вест за бугарскиот тенисер Григор Димитров, но со фотографија од министерот Никола Димитров, со цел да привлече што повеќе кликови