Browsing Tag

дигитални права

МНР во соработка со Амбасадата на САД организираше конференција за дезинформации и хибридни закани

Фото: МНР Беа разменети мислења и најдобри практики за справување со хибридните закани и дезинформациите, информира МНР Министерството за надворешни работи, во соработка со Амбасадата на САД организираше Конференција „Медиумска писменост…

Промовирани резултатите од Проценката на добро владеење преку Индексот на отвореност

Во организација на Фондацијата Метаморфозис, денеска беа промовирани резултатите од Проценката на состојбата на доброто владеење во единиците на локалната самоуправа во Република Северна Македонија за 2022 година, како и резултатите од…

Фалсификувана Фејсбук страница на „Техномаркет“ споделува лажна наградна игра

Во постот објавен од страница насловена како „Техномаркет Фанс“ се лажат и манипулираат граѓаните дека компанијата Техномаркет ќе донира 100 машини за перење. Вистиномер се обрати во Техномаркет од каде ни потврдија дека станува збор за…