Browsing Tag

дигитални сертификати

Фалсификувањето на сертификатите за вакцинација, феномен присутен и во РСМ

Со воведувањето на мерката со која сите граѓани кои сакаат да влезат во затворени објекти се обврзани да покажат сертификат за вакцинација, се појавија и лица кои создаваат лажни сертификати. Неодамна грчката телевизија откри скандал со…