Browsing Tag

долг ковид

Вакцинираните лица имаат 50 проценти помал ризик од долг ковид

Студија објавена во престижното медицинско списание „Лансет“ во септември 2021, покажува дека целосно вакцинираните луѓе имаат речиси 50 отсто помала веројатност да искусат симптоми на „долг ковид“, споредено со оние кои не биле…

,,Долг ковид” е реалност, а не измислица

Состојбата „долг ковид“, не е еквивалент ниту на замор, ниту на кивавица, туку претставува официјално признаена и навистина тешка долгорочна последица од коронавирусот. Некои пациенти како последица на ковид доживуваат инфаркти и мозочни…