Browsing Tag

домати

На македонскиот пазар не се увезени небезбедни домати од Албанија

Агенцијата за храна и ветеринарство, овластен државен орган задолжен за контрола на храната која се увезува на граничните премини, вклучително и овошјето и зеленчукот, тврди дека граѓаните треба да бидат спокојни, бидејќи ваков таканаречен…

Шопската салата не предизвикува труење

Не постојат цврсти докази дека шопската салата може да доведе до труење во организмот, како што тоа се наведува во постот што го анализираме. Оваа салата кај нас е традиционална и се консумира векови наназад, а досега не е познато дека…