Browsing Tag

Џавид Фејзули

Доктор Џавид Фејзули: Порано не се дискутираше дали да се прими вакцина или не

За време на епидемијата со големи сипаници - вариола вера, во поранешна Југославија за месец и половина се вакцинираше 18, 5 милиони народ. Тогаш немаше сакаш - не сакаш, вели во интервјуто за „Вистиномер“, пензионираниот раководител на…