Browsing Tag

ефикасност

Контраспин: Собранието е со драстичнo намалена ефикасност – спинуваат и ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ

Статистиката што ја употребува ВМРО-ДПМНЕ дека биле поефикасни од СДСМ, но и СДСМ кога говори да се врателе платите од страна на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ поради активната блокада, но и бидејќи во 99,5 отсто блокирале, не смее да се…

Неосновано се проблематизира ефикасноста на вакцината поради пробивни инфекции

Во постот што го рецензираме се пропушта контекстот кога се вели дека Германија го вакцинирала целото население, а има рекорд во бројот на заразени. Кога текстот - линкуван во постот, ја проблематизира спасителната функција на вакцината, не…

Контраспин: Не постои единствен систем по кој ќе се мери продуктивноста во јавниот сектор

Принципиелниот став на Ковачевски за врзување на продуктивноста на трудот со растот на платите кај администрацијата или вработените во јавниот сектор е своевиден спин, бидејќи се потребни години за изградба на солиден систем на оценување на…

Судството со намалена ефикасност во првата „пандемиска“ година

Сѐ уште има стари судски предмети кои се водат како нерешени по повеќе години и тие систематски „се чистат“, но забележана е и намалена ефикасност во текот на првата „пандемиска“ година - 2020 г. Ова се наведува и во „Извештајот во сенка за…

Сите вакцини против ковид се високо ефективни во спречувањето смртен исход

Анализата за ефикасноста на вакцините против ковид-19 во нашата држава, покажува дека вакцините од различните производители немаат голема разлика во нивната ефективност во спречувањето смрт од ковид-19, но има одредена разлика во…

Не е точно дека вакцинираните имаат 99 проценти шанса да заболат од ковид

Невистинито е тврдењето во постот дека ефикасноста на вакцините е само околу 1 процент зависно од производителот и дека шансите да заболите од ковид, ако сте вакцинирани се 99 проценти. Релативното и апсолутното намалување на ризикот се два…

Не е точно дека вакцините не се ефикасни против мутациите на коронавирусот

Неточно е тврдењето искажано во оваа објава на Фејсбук, дека самите производители на вакцините изјавиле оти тие не се ефикасни против индискиот сој и мутациите на коронавирусот. Точно е дека новите мутации ја намалуваат ефективноста на…

Кинеските вакцини што дојдоа се од производителот Синофарм

Како што може да се види на фотографиите споделени во склоп на постот, се работи за производителот Beijing Institute of Biological Product BIO. Овој производител единствено произведува вакцини СИНОФАРМ. Оттука, овој факт е непобитен.…

„Хакнатите“ документи од ЕМА за вакцините биле манипулирани пред да се појават на интернет

Повик за внимание околу кампањата за употреба на вакцината против ковид-19 од производителот Фајзер-БионТек е пласиран на социјалната мрежа Фејсбук, но со испуштање на важни факти за тоа што се случувало во меѓувреме со украдените…