Browsing Tag

електрификација

Електрификацијата на пругата кон Косово падна во заборав

Долгонајавуваната електрификација на пругата кон Косово не се случи ниту во овој мандат на Владата предводена од социјалдемократите. Веќе три години не сообраќа ниту патничкиот воз Скопје – Приштина – Скопје, кој беше единствената…

Електрификацијата на пругата кон Косово остана само на хартија

Владата предводена од СДСМ, која беше избрана на крајот на мај 2017 година, не успеа да  го реализира ветувањето за електрификација на пругата кон Приштина. Ова ветување сега е дел од проектите во Програмата за работа на новата Влада, и…