Browsing Tag

Епл

Симпсонови не го предвиделе појавувањето на слушалките за виртуелна реалност на „Епл“

Симпсонови не го предвиделе појавувањето на виртуелните слушалки на Епл Vision Pro. Програмите за виртуелна реалност (VR) не беа нов концепт кога епизодата се емитуваше во 2016 година. Компаниите како Oculus VR веќе ги објавија своите VR…

Последните зборови на Стив Џобс не биле критика за богатството, туку воодушевување од семејството

Споделената објава на Фејсбук е лажна. Не постои никаков доказ дека Стив Џобс ги искористил последните моменти од својот живот за да држи говор против материјалното богатство