Browsing Tag

ЕТИАС

ЕТИАС: Седумте евра такса и онлајн формуларот за влез во ЕУ немаат влијание врз визната…

„ЕТИАС не е виза. Исполнувањето на барањата на ЕТИАС значи дека не ви треба виза за да влезете во земјите-членки“, пишува на веб-страницата на Европскиот систем за одобрување на патувања, кој ќе се воведе наредната година, а со кој…