Browsing Tag

etika

Европските организации за проверка на факти усвоија Кодекс за професионални стандарди – Фондацијата…

Повеќе од 40 организации за проверка на факти ширум Европа усвоија професионален Кодекс кој ги дефинира стандардите на методологијата, етиката и транспарентноста потребни за целокупна и ефикасна борба против дезинформациите …