Browsing Tag

ЕУ избори 2024

Дезинформациските трендови застапени во ЕУ се пресликуваат и кај нас

И кај земјите членки на ЕУ и кај нас се споделувале слични дезинформации изминатиов период. Најголем дел од проверките на факти во април и кај нас и во ЕУ се однесувале на дезинформации поврзани со ЕУ, како и на војната која Русија ја води…