Browsing Tag

ЕУ прогрес извештај 2021

Несоодветното институционално управување со риболовот и штети врз економијата и екологијата во РСМ,…

Несоодветното институционално управување во областа на риболовот доведе до нелегален риболов и масакр на ендемичниот подводен свет во Северна Македонија. Земјата, во последниот Извештај за напредокот објавен од Европската комисија, доби и…