Browsing Tag

ФактЧек ЕУ

Лансирана е европска мрежа за проверка на факти за изборите за ЕУ парламентот

„ФактЧек ЕУ“ е името на новата мрежа за проверка на факти која е лансирана денеска од страна на 19 медиуми, членки на „Меѓународната факт-чекинг мрежа“ (МФЧМ), проект на Институтот Поинтер од Флорида, САД. Конзорциумот „ФактЧек…