Browsing Tag

фекална канализација

 Фекалната канализација во Усје е во тек на изградба

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски за локалните избори (октомври 2017 г.), меѓу другото, вети и изградба на фекална канализација во населбата Усје. Ветувањето за изградба на овој инфраструктурен проект е во тек на…

Фекалната канализација во Волково, Кисела Јабука и Стопански Двор не е доизградена

Проект: Доизградба на фекална канализација во селата Волково, Волково – Пржина, Кисела Јабука и Стопански Двор. Со цел решавање на долгогодишниот проблем на граѓаните од овие места ќе се изврши изградба на фекална канализација и ќе се…

Трпејца далеку од изградба на фекална канализација

Проект: Третман на отпадните води во село Трпејца, село Љубаништа и населено место Свети Наум Со нова технологија што ќе ја воведеме во поглед на третманот на отпадните води, ќе придонесеме овој регион да биде опфатен со систем за…

Само најави за изградба на фекална мрежа на Партизанска

ПРОЕКТ: ИЗГРАДБА НА ФЕКАЛНА МРЕЖА НА ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ Изградба на фекална мрежа на Бул. „Партизански одреди“, на потегот од улица „Московска“ до булеварот „8 Септември“. Станува збор за поставување фекална мрежа со зафат од ф 300 во…