Browsing Tag

фиктивно вработени

АНАЛИЗА:  Во јавниот сектор 19,3% се Албанци – ќе има ли нови вработувања по „Рамковен“?

Според  образованието, 68% од 1 688 - те луѓе вработени по „Рамковен договор“ се со висока стручна подготовка а 32% се со средно образование. Според податоците на „Порталб“, на листата вработени кои со години седеле дома, а земале…