Browsing Tag

Финска

Не е точно дека 40 проценти од смртните случаи во Финска биле лажни

Во постот што го рецензираме се пропушта контекстот. Нема докази дека 40 проценти од смртните случаи во Финска биле лажни и фалсификувани. За да избегне да пријавува помалку смртни случаи отколку што навистина има, во Финска се користи…

Видеото од руско-финската граница е снимено пред наредбата на Путин за мобилизација

Видеото споделено во низа постови и медиумски написи, на кое се гледа колона на руско-финската граница е извадено од контекст, тоа е снимено речиси еден месец пред наредбата на Путин за мобилизација на 300 илјади резервисти. Човекот кој го…

Финската премиерка Марин не носи катана во Собранието, фотографијата е фотошопирана

На фотографијата што се споделува е прикажана Марин, облечена во црна облека и носи црна маска на лицето како една од мерките за заштита од ширењето на коронавирусот. Она што е додадено, односно изменето во оваа фотографија, во споредба со…