Browsing Tag

фотомонтажа

Фотомонтажа: Кај нас нема ваква осветлена фигура на Дедо Мраз

Фотографијата во постот што го рецензираме е фотошопирана - дигитално изменета, а на социјалните мрежи се споделува уште од 2020 година во различни држави - Кипар, Романија, Унгарија...  Станува збор за монтажа на фотографија со осветлен …

Фотомонтажа: Канал 5 не објавиле дека ДУИ бара во ,,Светот на Биби” ликот на Боби да биде…

Не е вистина дека Канал 5 објавиле медиумска содржина во која се вели дека ДУИ бара во „Светот на Биби“ ликот на Боби да биде Албанец и да зборува албански јазик. Некој ја фотомонтирал оваа дезинформација на темплејт од веб-страницата на…

Познат хрватски новинар лажно претставен како иселеник кој избегал од корупцијата

Во рамките на својата програма за борба против дезинформациите и лажните вести, што на Балканот многу бргу ги минуваат границите и бргу осамнуваат во медиумите на друга држава и понекогаш и на друг јазик, „Мета.мк“ редовно пренесува што е…