Browsing Tag

фотошоп

Измама: Со фотошопирани фотографии се нуди производ против брчки  

Ова е типична онлајн измама која неетички го користи незадоволството на луѓето од физичкиот изглед, со цел да ги намами да потрошат еден куп пари за да купат наводен производ кој драстично ќе им го промени лицето. Притоа се користи…

Пост на Фејсбук ја воскреснува лагата дека Мишел Обама била маж

Мишел Обама никогаш не била маж и тоа е веќе потврдено.Таа е родена како Michelle LaVaughn Robinson во јануари 1964 година и родила две ќерки. Не е првпат Мишел во манипулативни постови да биде лажно претставувана дека, наводно, не е жена.…

Со фотошопирана фотографија се лаже јавноста дека Зеленски учествувал на геј парада

Постот е придружен со фотографија на која позираат неколку лица на геј парада. На фотографијата има личност со ликот на Зеленски. Вистиномер ја побара истата фотографија преку пребарувачот Тин ај, и пронајдовме дека истата е направена во…

Ѓоковиќ не ја чита книгата на Груевски, фотографијата е фотошоп

Ѓоковиќ не ја чита книгата на Никола Груевски,  туку станува збор за монтажа и манипулација на оригиналната фотографија објавена на Твитер. На оригиналната фотографија се гледа дека книгата не е авторското дело на Груевски, туку станува…