Browsing Tag

фрескоживопис

Конзервиран фрескоживописот во црквата Св. Спас во Штип

ПРОЕКТ: КОНЗЕРВАЦИЈА НА ФРЕСКОЖИВОПИСОТ ВО ЦРКВАТА „СВ. СПАС“ Проектот опфаќа конзервација на фрескоживописот во црквата „Св. Спас“, кој датира од 14 и 17 век. Носител: НУ Завод за заштита на спомениците и музеј - Штип (Буџет: 300.000…