Browsing Tag

габа од црна смрт

ПЦР тестот не се подготвувал со ,,габа од црна смрт”

Наспроти измислицата искажана во постот, дека мукормикозата е поврзана со ПЦР тестирањето, не постои ниту еден извор којшто ги доведува во корелација оваа состојба и тестирањето за ковид-19. Но, бројни студии го испитуваат линкот меѓу…